Guévremont, Evelyne, Ph.D.

Cette page contient une liste de publications. Pour le profil complet de ce scientifique, voir la page Evelyne Guévremont

Publications de recherche

2015

2014

2011

2009

Autres publications relatives à la science

2013

  • Bach, S.J., Guévremont, É., Bezanson, G.S., Brassard, H., Delaquis, P.J., Ells, T.C., Hodges, D.M., Toivonen, P.M.A., et Kostrzynska, M. (2013). Enhancing mitigation strategies for microbiological risks in fresh horticultural products. Research Project FINAL Report AAFC RBPI #1489. (Rapport)

2012

  • Guévremont, É. (2012). « Dairy cattle as an emerging animal reservoir for Campylobacter spp. in Quebec. », Canadian Campylobacter Workshop: Reducing public health impact of campylobacteriosis in Canada, Ottawa, ON, Canada, October 24-26, 2012.
  • Guévremont, É., Lamoureux, L., Loubier, C. B., et Dubuc, J. (2012). « Occurrence of Campylobacter spp in dairy cattle farms of Quebec, Canada. », 101st Annual Meeting of the International Association of Food Protection (IAFP 2012), Rhode Island Convention Center, Providence, RI, USA, July 22-25, 2012. (Affiche)
  • Guévremont, É., Lamoureux, L., Loubier, C. B., et Dubuc, J.-F. (2012). « Présence de Campylobacter spp. en production laitière: qu’en est-il au Québec? », 3e rencontre annuelle de l'Association Québécoise pour I’Innocuité Alimentaire (AQIA), Centre des Congrès de Lévis, Québec City, QC, Canada, September 13, 2012. (Affiche)

2011

  • Guévremont, É. et Lamoureux, L. (2011). « Occurrence of Campylobacter spp in three dairy cattle farms in Quebec, Canada. », 16th International Workshop on Campylobacter, Helicobacter, and Related Organisms (CHRO 2011), Vancouver, BC, Canada, August 28 -September 1, 2011. (Affiche)

2010

  • Brassard, J., Guévremont, É., Gagné, M.-J., et Lamoureux, L. (2010). « Combined Concentration And Extraction Method For Bacteria and Viruses From Contaminated Water And Leafy Vegetables. », 97th Annual Meeting of the International Association of Food Protection, Anaheim Convention Center, Anaheim, CA, USA, August 1-4, 2010. (Affiche)
  • Houde, A., Poitras, E., Leblanc, D., Ward, P., Guévremont, É., Brassard, J., Trottier, Y.-L., et Simard, C. (2010). « Detection of Hepatitis A virus using the conventional and real-time Reverse-Transcriptase Polymerase Chain Reaction. », dans Food Directorate, Health Products and Food Branch - The Compendium of Analytical Methods. Vol. 5, Health Canada, Chapitre OPFLP-07.

2009

  • Brassard, J., Gagné, M.-J., Lamoureux, L., et Guévremont, É. (2009). « Combined recovery and concentration method for bacteria and viruses from contaminated water and leafy vegetables. », 13th Annual Federal Food Safety and Nutrition Research Meeting (FFSNRM), Ottawa, ON, Canada, November 4-5, 2009. (Affiche)
  • Guévremont, É., Lamoureux, L., Gagné, M.-J., et Brassard, J. (2009). « Optimization of a Campylobacter jejuni recovery technique from fresh spinach. », 13th Annual Federal Food Safety and Nutrition Research Meeting (FFSNRM), Ottawa, ON, Canada, November 4-5, 2009. (Affiche)
Date de modification: